Apple a lansat iPhone 15. Compania a prezentat și noile versiuni de Apple Watch și AirPods. Cu ce schimbare istorică vin modelele

Apple este așteptată să își prezinte marți de la ora 20.00, ora României, gama iPhone 15 în cadrul evenimentului anual al companiei din septembrie și ar putea introduce cea mai mare schimbare în designul telefonului din ultimii 11 ani, scrie CNN.

Apple a lansat iPhone 15. Compania a prezentat și noile versiuni de Apple Watch și AirPods. Cu ce schimbare istorică vin modelele

CUPRINS:

  1. Trecerea la USB-C
  2. Alte caracteristici ale iPhone 15 Noile AirPods,
  3. Apple Watches și datele de lansare a software-ului

UPDATE ora 21.55: Gigantul american Apple a dezvăluit noul iPhone 15 Pro, telefon care vine cu o carcasă din titan și un procesor mai rapid care permite o grafică mai bună și gaming mobil, măsuri menite să răspundă la scădere globală a vânzărilor de smartphone-uri, relatează Reuters.

Atât modelul Pro, cât și celelalte modele de iPhone 15 vor avea un ecran mai luminos și o cameră foto de 48 de megapixeli, precum și cobalt 100% reciclat în bateriile lor.

Compania cu sediul la Cupertino, California, a precizat că conectivitatea prin satelit a iPhone 15 poate fi folosită acum pentru apelarea la asistență rutieră. Compania implementează această funcție împreună cu Asociația Americană a Automobilelor (AAA).

Apple a mai anunțat că standardul USB – Type C al cablurilor de încărcare va ajunge atât pe iPhone 15, cât și pe carcasa de încărcare a dispozitivelor AirPods Pro, permițând utilizarea acelorași cabluri de încărcare folosite deja pentru iPad și Mac.

Noua generație va avea în interior același procesor A16 Bionic regăsit și pe iPhone 14 Pro. Prețurile pentru iPhone 15 încep de la 799 de dolari și 899 de dolari pentru iPhone 15 Plus.

Evenimentul de la sediul Apple din Cupertino are loc pe fondul unei incertitudini economice persistente, în special în China, a treia piață ca mărime a Apple, unde compania se confruntă cu provocări din cauza restricțiilor extinse privind utilizarea iPhone-urilor în birourile guvernamentale și a apariției primului telefon emblematic din ultimii câțiva ani al gigantului chinez Huawei Technologies.

Apple a prezentat, de asemenea, un nou ceas inteligent – Series 9 Watch – cu o funcție numită „double tap”, prin care utilizatorii ating degetul mare și un alt deget de două ori, fără a atinge ecranul, pentru a efectua sarcini precum răspunsul la un apel telefonic.

Aceasta folosește învățarea automată pentru a detecta mici modificări ale fluxului sanguin atunci când utilizatorul își atinge degetele, cealaltă mână putând fi eliberată pentru alte sarcini, cum ar fi plimbarea câinelui sau ținerea unei cești de cafea, a declarat Jeff Williams, directorul de operațiuni al Apple.

Apple Watch Ultra 2 are funcții noi pentru ciclism și scufundări și cel mai luminos ecran pe care compania americană susține că l-a realizat vreodată.

Apple nu va mai folosi piele în niciunul dintre produsele sale, a declarat Lisa Jackson, șefa de mediu a companiei. Compania înlocuiește unele dintre aceste produse cu un material textil numit „FineWoven”, despre care spune că se simte ca o piele de căprioară.

Directorul general Tim Cook a declarat, de asemenea, că Apple este „pe drumul cel bun” pentru a livra casca de realitate mixtă Vision Pro la începutul anului viitor. ***

Știrea initială: Evenimentul de presă, pe care Apple l-a provocat cu un slogan „wonderlust”, va avea loc la sediul central al companiei din Cupertino, California, și va fi transmis în direct pe site-ul său.

Deși evenimentul anual dedicat iPhone a devenit de-a lungul anilor o tradiție, anunțând modificări graduale la nivelul duratei de viață a bateriei, al sistemului de camere foto și al ecranelor, anul acesta se așteaptă ca Apple să introducă pentru prima dată încărcarea USB-C la smartphone-urile sale. Schimbarea ar putea în cele din urmă să eficientizeze procesul de încărcare la diferite dispozitive și mărci.

Însă compania va trebui să arate mai mult decât un nou sistem de încărcare pentru a-i determina pe utilizatori să facă upgrade. Luna trecută, vânzările Apple au scăzut pentru al treilea trimestru consecutiv. Veniturile din iPhone au ajuns la 39,7 miliarde de dolari pentru trimestrul respectiv, marcând o scădere de aproximativ 2% de la an la an, scriu jurnaliștii de la CNN.

Iată mai multe informații la care să ne așteptăm:

Trecerea la USB-C

Apple a trecut anterior la încărcarea prin USB-C a iPad-urilor și MacBook-urilor sale, dar acum ar putea fi momentul ca firma să facă în sfârșit această schimbare și în cazul iPhone-urilor. Mișcarea ar veni la mai puțin de un an după ce Uniunea Europeană a votat pentru a aproba o legislație care să impună ca smartphone-urile, tabletele, camerele digitale, difuzoarele portabile și alte dispozitive mici să suporte încărcarea USB-C până în 2024. Legea, prima de acest fel, urmărește să reducă numărul de încărcătoare și cabluri cu care consumatorii trebuie să se confrunte atunci când achiziționează un nou dispozitiv și să le permită utilizatorilor să combine dispozitive și încărcătoare chiar dacă acestea au fost produse de producători diferiți.

„Aceasta este, fără îndoială, cea mai mare perturbare a designului iPhone din ultimii câțiva ani, dar, în realitate, nu este deloc o mișcare dramatică”, a declarat Ben Wood, analist la CCS Insight.

Alte caracteristici ale iPhone 15

Se zvonește că întreaga gamă iPhone 15 va primi funcția „Dynamic Island” – o zonă interactivă pentru alerte, notificări și diverse controale – care înlocuiește crestătura din partea superioară a ecranului. Instrumentul a fost lansat anul trecut pe modelele iPhone 14 Pro, cele mai performante, de anul trecut.

Deși circulă puține alte zvonuri cu privire la modelele sale de iPhone entry-level, se așteaptă ca modelele iPhone 15 Pro și 15 Pro Max să primească o serie de caracteristici noi, potrivit unui raport Bloomberg. Printre acestea s-ar putea număra o lentilă periscop în partea din spate, care permite un zoom optic mai mare, și o carcasă din titan pentru a face dispozitivul cu până la 15% mai ușor și mai subțire. De asemenea, se așteaptă ca modelele Pro să primească cel mai recent cip A17 de la Apple – primul cu tehnologie de 3 nanometri, care ar putea oferi o procesare mai rapidă și o baterie de durată mai mare.

Se așteaptă, de asemenea, ca gama să vină în diverse culori noi, așa cum se sugerează în logo-ul Apple prezentat în invitația la eveniment, inclusiv în nuanțe marine și nuanțe actualizate de gri, alb și argintiu.

Noile AirPods, Apple Watches și datele de lansare a software-ului

Compania își prezintă de obicei cele mai noi ceasuri Apple Watch în fiecare an, alături de iPhone, așa că este probabil să vedem debutul Apple Watch Series 9 și, eventual, următoarea generație a ceasului inteligent Ultra 2, dispozitivul său portabil mai robust, destinat pasionaților de sporturi serioase, scrie CNN. Potrivit Bloomberg, Apple lucrează la o reînnoire completă a ceasului său inteligent pentru Apple Watch Series 10 de anul viitor, astfel că actualizările din acest an vor fi relativ minore.

În plus, se așteaptă ca Apple să prezinte următoarea generație de AirPods cu o nouă carcasă de încărcare care va funcționa cu cabluri USB-C. De asemenea, este probabil să anunțe datele de lansare pentru sistemele sale de operare de generație următoare pentru iPhone, iPad, computere Mac și Apple Watch.

În luna mai, de exemplu, Apple a prezentat o serie de instrumente noi care vor apărea în iOS 17, cum ar fi o funcție de autocorectare mai precisă, o nouă funcție numită Live Voicemail care va transcrie în timp real mesajul unui apelant și un instrument NameDrop care le permite utilizatorilor să își partajeze informațiile de contact ținând două iPhone-uri apropiate. De asemenea, aplicația telefonică a iPhone va repoziționa butonul de închidere în partea dreaptă jos a ecranului, alături de alte funcții.

Check Also

Ce este parola statică și unde se folosește

Ce este parola statică și unde se folosește

Trăim într-o eră în care totul sau aproape totul se află la un click distanţă …