Apple afirmă că lucrează la problemele de supraîncălzire ale iPhone 15 și susține că Instagram și Uber contribuie la eroarea reclamată de unii utilizatori

Apple dă vina pe o eroare de software, precum și pe o serie de probleme cauzate de aplicații precum Instagram și Uber, după ce mai mulți utilizatori au reclamat că modelele iPhone 15, recent lansate, se supraîncălzesc, scrie SkyNews.

Apple afirmă că lucrează la problemele de supraîncălzire ale iPhone 15 și susține că Instagram și Uber contribuie la eroarea reclamată de unii utilizatori

Compania americană cu sediul central în Cupertino, California, a precizat în weekend că lucrează la o actualizare a sistemului de operare IOS17, care alimentează gama iPhone 15, astfel încât să prevină supraîncălzirea telefoanelor. În plus, aceasta a spus că lucrează cu reprezentanții aplicațiilor care contribuie la supraîncărcarea sistemului.

„Am identificat câteva probleme din cauza cărora iPhone 15 se încălzește mai tare decât era de așteptat”, a declarat Apple într-un scurt comunicat, după ce pe forumurile online au apărut plângeri privind supraîncălzirea.

Deși compania nu a precizat când va fi gata actualizarea de software la care lucrează, reprezentanții săi au declarat că nu există nicio problemă de siguranță care să îi împiedice pe posesorii de iPhone 15 să folosească dispozitivele în timp ce așteaptă actualizarea.

Apple respinge presupusele principale cauze ale supraîncălzirii modelelor iPhone 15

Compania a subliniat că problema supraîncălzirii nu este legată de carcasa din titan, așa cum au reclamat unii utilizatori, inclusă în noile sale modele, în locul celei din oțel inoxidabil, folosită la smartphone-urile vechi.

Totodată, gigantul tehnologic a respins speculațiile conform cărora supraîncălzirea dispozitivelor iPhone 15 are legătură cu trecerea propriul cablu de încărcare Lightning la portul USB-C – o schimbare pe care a făcut-o pentru a se conforma reglementărilor UE.

Instagram, deținută de Meta Platforms, și-a modificat aplicația de socializare la începutul acestei săptămâni pentru a împiedica încălzirea dispozitivului pe cel mai recent sistem de operare iPhone.

Uber și alte aplicații, cum ar fi jocul video Asphalt 9, sunt încă în curs de implementare a actualizărilor lor, a precizat Apple.

 

Check Also

Ce este parola statică și unde se folosește

Ce este parola statică și unde se folosește

Trăim într-o eră în care totul sau aproape totul se află la un click distanţă …