Lamborghini a lansat modelul Huracan Sterrato, ultima sa mașină cu motor pe benzină

Producătorul italian de mașini sport Lamborghini a dezvăluit oficial modelul Huracán Sterrato, care va fi ultimul propulsat exclusiv pe benzină, scrie CNN. Aceasta va fi unic deoarece este un supercar de teren.

Lamborghini a lansat modelul Huracan Sterrato, ultima sa mașină cu motor pe benzină

Dacă Mad Max ar fi deținut un Lamborghini, atunci probabil ar fi semănat mult cu Sterrato, scrie sursa citată. Sterrato înseamnă „drum de pământ” în italiană.

Alte modele Huracan au prize de aer pe laterală, însă la această mașină prizele de aer sunt permanent închise. În schimb, aerul pentru motorul de 5,2 litri al mașinii este aspirat de sus pentru a minimiza cantitățile de mizerie, în timp ce cauciucurile ridică nori de praf.

De asemenea, există și șine pentru legarea de echipamente și bagaje pe acoperiș, ceva nemaivăzut la mașinile sport Lamborghini.

„Complet diferit”

„Este un Lamborghini complet diferit”, a spus Mitja Borkert, designerul principal al Lamborghini.

„Este pentru băieții de aici în Italia care merg la schi. Te duci în Dolomiți și ai o mașină destul de cool în care poți să-ți pui schiurile, snowboardul, echipamentul de kite surf (surf cu zmeul – n.r.), sau ești în California, poți să-ți pui placa de surf deasupra”, a spus el.

Sterrato este cu 4,45 centimetri mai înalt decât un model tipic Huracan și cu 3,3 centimetri mai lat.

Ca Porsche 911 Dakar

Ideea generală este similară cu cea a recent-lansatului Porsche 911 Dakar, o altă mașină sport ridicată de la sol și cu cauciucuri groase. Ambele fac parte din grupul Volkswagen.

Dar conceptul pentru Huracán Sterrato a venit pe de-a întregul din interiorul Lamborghini, spune Borkert, în timp ce inginerii dezvoltau modelul Urus, SUV-ul produs de Lamborghini.

„A fost haios să merg în derivă și să conduc Urus (off-road)”, a spus el. „Dar de ce să nu avem aceeași distracție la condus și într-o mașină supersport?”, a completat el.

În interior, sistemul digital oferă informații care nu sunt destul de des întâlnite la alte Lamborghini-uri, precum cât de înclinată este mașina în lateral și față-spate.

601 cai-putere

Cu cei 601 cai-putere ai săi, mașina este capabilă să atingă doar 260 kilometri la oră, în loc de 320 cât pot alte modele Huracan.

Producția modelului Sterrato va demara în februarie la fabrica Lamborghini din SantAgata Bolognese.

Doar 1.499 unități vor fi construite. Prețul va porni de la 263.000 de euro în Europa. Pentru alte piețe, inclusiv SUA, prețurile nu au fost anunțate.

Sterrato va fi ultima versiune de Huracán.

Producția Aventador, oprită Recent, Lamborghini a sistat producția modelului său de top, Aventador.

Stephan Winkelmann, șeful companiei, a anunțat anterior, că viitoarele sale mașini vor fi hibrid plug-in, adică vor avea și motoare electrice, pe lângă cele pe benzină.

De asemenea, Lamborghini lucrează la o mașină total electrică, dar aceasta va avea patru locuri, astfel că nu va fi un supercar tradițional.

Check Also

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi prezintă prima sa mașină electrică. Are viteză de accelerare și autonomie mai mari decât Tesla

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi prezintă prima sa mașină electrică. Are viteză de accelerare și autonomie mai mari decât Tesla

Primul vehicul electric Xiaomi a fost prezentat astăzi, 28 decembrie, când compania chineză a anunțat …